T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KIZILCAHAMAM - Perihan Erdoğan İlkokulu

Tarihçe

OKULUN TARİHÇESİ: Okulumuz İlçemiz Akdoğan Köyü halkından Hüseyin ERDOĞAN isimli emekli öğretmen tarafından 1990 yılında yaptırılmıştır. Kurucumuz okula eşinin adını vermiştir.

A-   OKULUN ADI        : Perihan Erdoğan  İlkokulu

B-   KURUM TİPİ          : C

C-   KURUM KODU      : 711310

D-   TELEFONU             : 3127360005

E-    ADRESİ                   : İsmet Paşa Mahallesi 1.cadde    

                                           Kızılcahamam - ANKARA                                                                 

F-    AMACI                    : 50 Nolu Eğitim Bölgesi içerisinde krokiyle                                                     belirlenmiş eğitim alanında ikamet eden zorunlu öğrenim çağındaki çocukların Temel Eğitimini sağlamak.

G-   ÖĞRENİM ŞEKLİ   : Normal + Kısmen Taşımalı Merkez İlkokuludur.

H-   DERSLİK SAYISI   : 12

I-    ŞUBE SAYISI           :12

İ-     BİNA SAYISI           :1

 

II.BÖLÜM

A-      OKULUN TARİHÇESİ  :  Okulumuz İlçemiz Akdoğan Köyü halkından Hüseyin ERDOĞAN isimli emekli öğretmen tarafından 1990 yılında yaptırılmıştır. Kurucumuz okula eşinin adını vermiştir. "Perihan Erdoğan İlkokulu" adıyla, eski binasında 5 sınıflı bir okul olarak eğitim öğretime açılmıştır. 1997 yılında kesintisiz zorunlu temel eğitimin 8 yıla çıkması nedeniyle adı "Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu" olmuştur.2003 yılında 16 derslikli ek bina yapılmıştır.  O günden 2012 yılına kadar eğitim öğretime devam edilmiştir.2012 yılında 6287 sayılı yasa gereği iki bina ayrılarak okulumuzun adı Perihan Erdoğan İlkokulu olmuştur. Binamız bu yıl badana ve boya yaptırılmıştır. Giderler İlçe Milli Eğitim kantin gelirlerinden karşılanmıştır. Ankara İl milli eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci tuvaletleri yıkılarak yeniden yapılmıştır.

B-       Okulumuz fiziki yönden yetersiz durumdadır. En az 5 derslik ile çok amaçlı salon,laboratuar olan bir ek binaya ihtiyaç vardır.

 

III.BÖLÜM

A-          OKULUN BİNA DURUMU :

 

         1.BİNA: 1992'de inşası tamamlandı. 5 derslik, 2 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 2 bölüm WC ve bir de salon ihtiva etmekteydi. 1987'de zorunlu temel eğitimin kesintisiz olarak 8 yıla çıkması nedeniyle salon bölünerek 2 dersliğe dönüştürüldü. 2003 yılına kadar sobayla ısıtılan bina bu tarihten itibaren katı yakıtlı kalorifer sistemine geçti. Ayrıca halen eğitim öğretim yapılan 7 derslik vardır. Birisi Özel Alt Sınıftır. Binanın oturum alanı (22.50 m x 15.00 m) 338 m. dir.

            Yeni binaya kurulan sıvı yakıtlı (fuel-oilli) kalorifer sistemine eski binanın da uyumu sağlanarak bağlantısı yapılmıştır.

   

 

 

.

 F-   BAHÇENİN DURUMU  :  Toplam 6198.00 m² araziye sahip olan okulumuzun 338 m si eski bina, 640 m.si yeni binaya ait olmak üzere toplam; 978 m.si okul binalarının oturma alanıdır. Okul bahçesinin dış duvar iç kenarları ile eski okul binasının kuzey ve doğu çevresi ağaçlandırılmıştır. Ayrıca okul bahçesinde bir futbol sahası, iki adet basketbol potası ile bir adet voleybol sahası vardır. Bahçe 1,5 m. beton duvar üzerine monte edilmiş 1 m.  yükseklikte demir parmaklık ile çevrilidir.      

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2013 - Güncelleme: 05.04.2023 11:15 - Görüntülenme: 770
  Beğen | 0  kişi beğendi